Cremen un ninot amb la imatge de Felipe V i Felipe VI en un acte dels CDR

Imatge de la un ninot amb la imatge de Felipe V i Felipe VI. EUROPA PRESS

Uns activistes han cremat aquest divendres un ninot que simula a Felipe V i a Felipe VI en l’anvers i revers, durant un acte dels CDR a Barcelona amb motiu de la Diada, i darrere del ninot s’han col·locat caixes amb noms de grans institucions, empreses i bancs.

Els han cremat després de simular un judici contra ‘el règim del 78’, conduït per Roger Español, el manifestant que va perdre un ull durant els altercats de l’1-O.

La sentència simbòlica del simulacre de judici, llegida per Español, ha estat ‘El poble de Catalunya decideix: Declarem l’Estat espanyol repressor del poble de Catalunya i el condemnem a cremar en la foguera’.

Els CDR havien convocat la mobilització a Arc de Triomf i han reunit unes 200 persones que s’han desplaçat fins a l’encreuament entre la ronda Sant Pere i el carrer Girona, davant del monument de Rafael Casanova, on han realitzat aquesta ‘performance’.

Després han continuat fins a la plaça Urquinaona, que s’ha convertit en un símbol dels CDR pels disturbis que va haver-hi després de la sentència de l’1-O, i han avançat cap a la plaça Catalunya per pujar per passeig de Gràcia.

Durant la marxa han cridat consignes com ‘1-O ni oblit ni perdó’, ‘Visca Terra Lliure’, ‘Urquinaona, ho tornarem a fer’ i crits a favor de la independència i contra la policia.

Els manifestants no han respectat en cap moment les distàncies i les mesures sanitàries pel coronavirus, excepte l’ús de la mascareta.