La granja La Torre d’en Roca, de Sallent, ha presentat a la fira Lactium de Vic la primera certificació de llet que només té beta-caseïna A2. Es tracta d’una proteïna làctia que fa la llet més digerible, a diferència de la proteïna A1, que segons diversos estudis és la responsable de provocar algunes molèsties fins i tot en persones que no tenen cap intolerància a la lactosa ni cap al·lèrgia.
La granja ha obtingut el primer certificat que permet la venda de llets que només tenen la proteïna A2 i que, per tant, farà més fàcil la seva digestió. Segons ha explicat Anna Rubia, del Departament de Màrqueting de l’empresa per a Catalunya Ràdio, aquesta llet es fa “fent primer una selecció de l’ADN del bestiar per verificar l’absència d’A1. Llavors, als lots de la llet també s’hi fan analítiques per comprovar que, efectivament, no conté la beta-caseïna A1. D’aquesta manera, garantim que la llet és exclusivament A2”.
Així, gràcies a haver obtingut aquesta certificació pionera a Catalunya, el pròxim mes de maig sortirà al mercat aquesta llet amb proteïna A2 i que pot beneficiar moltes persones que, sense ser intolerants ni tenir al·lèrgia, acostumen a tenir problemes i mals per culpa dels lactis, com ara malestar intestinal o pesadesa.
Respecte dels preus, els responsables asseguren que costarà el mateix que podria costar un litre de llet habitual. A més, també han avançat que tenen previst elaborar altres productes lactis derivats de la llet i que tampoc continguin la proteïna A1.