Confiscats més de 1.000 paletes i pernils amb falsos preus ibèrics

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

S’han detingut en l’operació ‘Costmapa’ a tres persones i investigat a cinc més per delictes relacionats contra la salut pública relatiu al mercat i els consumidors, falsificació de document, estafa i delicte contra la propietat industrial, havent facilitat la introducció al mercat de pernils i paletes simulant que eren ibèriques; els han detingut agents del Servei de Protecció a la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) de la Guàrdia Civil de Madrid.

L’inici de la recerca es remunta al passat mes d’octubre, quan en les instal·lacions d’una mercantil situada a Getafe van ser detectats i immobilitzats diversos pernils i paletes que portaven distintius ibèrics procedents de la província de Huelva amb irregularitats en els precintes i en les etiquetes.

L’avanç de la recerca va permetre conèixer que tots ells procedien de la mateixa signatura comercial i que a més s’estaven distribuint en altres instal·lacions de venda al públic situades en Les Fregues i a Sevilla, ha informat la Comandància de Madrid aquest dijous en una nota de premsa.

Per això els agents van fer diverses inspeccions, tant en aquestes instal·lacions on els productes estaven sent comercialitzats com en dependències de l’empresa que els proveïa, descobrint els agents una complexa trama conformada per diverses mercantils que col·locaven precintes ibèrics a peces que no ho eren, emetien falses auditories en els certificats de qualitat i els introduïen en el mercat final dels consumidors.

Fruit de totes les inspeccions que s’han realitzat s’han intervingut i lloc a la disposició de l’autoritat judicial competent un total de 405 paletes i 659 pernils per valor de 180.000 euros amb irregularitats en els precintes.

Productes considerats no aptes per al consum, ja que al no poder-se acreditar de manera clara l’origen o procedència dels mateixos productes no pot assegurar-se la seguretat alimentària.

Per tot això, els guàrdies civils han procedit a la detenció de tres persones a Huelva relacionades amb l’empresa que els introduïa en el mercat dels consumidors, així com a la recerca d’altres cinc persones més que exercien funcions d’auditoria i administració en empreses dedicades a la certificació i qualitat dels productes.

Per aquests motius se’ls imputen delictes contra la salut pública relatiu al mercat i els consumidors, falsificació de document, estafa i delicte contra la propietat industrial Per a conèixer l’origen i traçabilitat dels productes intervinguts, ha estat fonamental la col·laboració i suport tant de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid com de la d’Agricultura, a més de la dels seus homòlegs de la Junta d’Andalusia.