Conduir amb la jaqueta posada pot comportar multes de 200 euros

El conductor podria ser sancionat si es considera que el volum de l’abric dificulta la seva mobilitat

L’arribada de les baixes temperatures fa que molts conductors optin per conduir amb la jaqueta posada per evitar passar fred. Segons la DGT, però, això et podria arribar a comportar importants multes econòmiques. I és que si a l’estiu està prohibit conduir amb xancletes perquè afecta negativament a la conducció, a l’hivern s’ha d’anar amb molta precaució amb les jaquetes pel mateix motiu.

Segons el reglament de circulació, “el conductor d’un vehicle està obligat a mantenir la seva pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l’atenció permanent a la conducció, que garanteixin la seva pròpia seguretat, la de la resta d’ocupants del vehicle i la dels altres usuaris de la via”.

Per aquest motiu, depenent de si la jaqueta és molt gruixuda o no, el conductor podria ser sancionat si es considera que el volum de l’abric dificulta la seva mobilitat. En aquest sentit, i depenent del criteri utilitzat pels agents de l’autoritat, les multes econòmiques poden oscil·lar entre els 80 i els 200 euros.