Comencen les restriccions d’accés a vehicles privats al Raval de Barcelona

L'objectiu de l'Ajuntament de Barcelona és prioritzar la mobilitat dels vianants i bicicletes

L’Ajuntament de Barcelona comença a aplicar a partir d’aquest dilluns restriccions horàries d’accés dels vehicles privats al barri del Raval, al districte de Ciutat Vella, entre les 7 i les 9 hores i de 14 a 21 hores.

Es tracta d’una mesura que no afecta els veïns, els vehicles autoritzats ni aquells que accedeixin als aparcaments de la zona, en una mesura que té com a objectiu afavorir la mobilitat sostenible a peu i amb bicicleta en horaris de més afluència.

Les modificacions al Raval també inclouen canvis de sentit en 15 carrers, vuit a partir d’aquest mateix dilluns: es tracta dels carrers Torres i Amat, Joaquim Costa, del Tigre, del Lleó, de la Lluna, el carrer Peu de la Creu, Doctor Dou i d’Elisabets.

A principis de febrer canviaran de sentit tres carrers més: el d’Erasme de Janer –entre Riera Alta i del Carme–; el carrer del Carme entre Erasme de Janer i Maria Aurèlia Capmany, i el de Riera Baixa entre els carrers del Carme i de l’Hospital.

A aquests se sumaran quatre carrers més a mitjans del mes de febrer: carrer Nou de la Rambla entre la Rambla i l’avinguda de les Drassanes; carrer de Sant Ramon entre Marquès de Barberà i Nou de la Rambla; Santa Madrona entre Nou de la Rambla i Arc del Teatre, i Arc del Teatre entre l’avinguda del Paral·lel i de les Drassanes.

Així mateix, durant el segon semestre de 2022 es crearan 213 places de càrrega i descàrrega i se suprimirà la franja horària de tardes, i aquests nous aparcaments es repartiran en tres zones: 109 places al Raval Nord, 68 al Raval Centre i 36 a el Raval Sud.

MÉS CARRILS BICI
Aquest projecte forma part del Pla d’accions de mobilitat del Raval, fruit del diagnòstic del Pla de mobilitat de Ciutat Vella del 2019-2024, i també contempla el reforçament de la xarxa de carrils bici a l’interior del barri.

Els trams pendents són els del carrer dels Àngels, de Torres i Amat de Valldonzella; el del carrer de l’Hospital i de la Lluna; els carrers de la Riera Alta i del Carme; el del carrer de l’Hospital i de Sant Antoni Abat; els carrers Nou de la Rambla, de les Tàpies i de la Unió, i l’avinguda de les Drassanes i la rambla del Raval.