Comença la primera jornada de vaga educativa amb piquets i columnes

15-03-2022 Piquete informativo en Santa Coloma de Gramenet (Barcelona). CATALUÑA ESPAÑA EUROPA BARCELONA SOCIEDAD INTERSINDICAL-CSC

La primera jornada de vaga educativa a Catalunya de les cinc convocades en l’escola pública aquest mes de març –dues en la concertada– ha arrencat aquest dimarts amb piquets informatius i columnes que es dirigeixen cap a la manifestació principal, han informat fonts sindicals.

Així, per exemple a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), un grup de docents ha tallat un carrer principal i ha interromput el servei de bus al passeig de Llorenç Serra i l’avinguda de Santa Coloma.

En un tuit, recollit per Europa Press, la Junta de Personal Docent de les Terres de l’Ebre (Tarragona) ha penjat la fotografia d’un autobús de manifestants dirigint-se cap a la manifestació de Barcelona, i CGT Ensenyament ha fet el mateix amb els autobusos del Camp de Tarragona.

Es dirigeixen cap a la manifestació que s’ha convocat a les 11.30 hores als Jardinets de Gràcia de Barcelona, que discorrerà fins a la Conselleria d’Educació de la Generalitat.

Així mateix, el sindicat Intersindical-CSC ha difós, en un altre tuit, fotografies de columnes a Girona, on hi ha previstes tres marxes a peu que s’unificaran al Pont del Dimoni i arribaran als serveis territorials d’Educació a les 11.30 hores.

Dimecres i dijous hi haurà més mobilitzacions, a Barcelona –coincidint amb el Saló de l’Ensenyament– i en altres ciutats com Tarragona, Girona, Lleida, Manresa (Barcelona), Tortosa i Amposta (Tarragona).

Els sindicats educatius Ustec·Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Sps, UGT, CGT i Usoc, que van convocar la vaga després de l’avançament de l’inici de curs, reivindiquen invertir el 6% del PIB en educació, la “reversió de les retallades”, l’estabilització del personal, la retirada del nou currículum i, també, de l’ordre del calendari escolar.