Com puc aconseguir el passaport covid per viatjar per Europa?

A les portes de la temporada estival, moltes són els dubtes sobre quins desplaçaments es podran realitzar a nivell internacional a causa de la pandèmia de coronavirus.

A la Unió Europea, el passaport covid ja té llum verda per permetre una lliure circulació. Aquest certificat el poden obtenir aquells que ja estiguin vacunats, que s’hagin fet una PCR amb resultat negatiu, o els que acreditin haver passat la malaltia.

El document ja funciona a Espanya, fruit d’una prova pilot, i a partir de l’1 de juliol s’implantarà en versió digital per a tots els països membres amb l’objectiu de permetre desplaçaments sense cap tipus de restricció.

El passaport covid es pot obtenir mitjançant l’aplicació La Meva Salut, una funcionalitat que s’activarà a l’aplicatiu en els pròxims dies. Aquest sistema permetrà descarregar les acreditacions per aconseguir la lliure circulació europea.

Es podran obtenir tres tipus d’acreditació diferent en funció de l’estat de l’usuari: Certificat de vacunació contra el covid, de prova negativa i de recuperació de la malaltia.

L’obtenció del certificat digital serà gratuïta, i per a aquells que estiguin vacunats s’acceptarà si les injeccions que han rebut són les de Pfizer, Moderna, AstraZeneca o la de Janssen.