Catalunya tindrà cavalcades de Reis

Sempre que es respectin les mesures de seguretat actuals

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Generalitat permetrà les cavalcades de Reis i activitats nadalenques en els municipis malgrat les restriccions per la pandèmia de coronavirus, si es respecten les mesures anti Covid, segons un comunicat de la web del Govern sobre com s’apliquen en la cultura les noves mesures sanitàries.

El comunicat afirma que “és responsabilitat dels organitzadors i del públic assistent evitar les aglomeracions” i recordar l’obligatorietat de la mascareta tant del públic com dels participants a l’interior i a l’exterior.

Sobre les activitats d’arts escèniques, com ara funcions de pastorets i pessebres vivents, si es desenvolupen a l’interior “no es pot superar el límit d’aforament del 70%”.

Tant si aquestes arts escèniques es representen en interior com en exterior, el públic ha d’estar assegut, i cal mantenir la distància d’1,5 metres sempre que sigui possible i les persones no formin bombolla de convivència.

En les activitats estàtiques amb circulació del públic (com exposicions de pessebres), els grups de visitants no poden excedir les 10 persones i la distància entre grups ha de ser d’1,5 metres.