Catalunya, sense turistes

Molts bars i restaurants del centre han abaixat la persiana

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Barcelona té una fisonomia completament diferent de la dels estius anteriors. Tot i ser ple agost, l’afluència de turistes estrangers en artèries de la ciutat com la Rambla o el Passeig de Gràcia és gairebé nul.la. Res a veure amb el 2019, quan la ciutat va batre el seu record amb 12 milions de visitants, 2,3 milions a l’estiu.

De fet, mantenir la distància de seguretat no és un problema perquè els carrers estan pràcticament buits i de terrasses n’hi ha poques perquè molts bars i restaurants del centre han optat per abaixar la persiana, alguns per sempre.

El mateix passa a les botigues, moltes han decidit tancar de forma definitiva. La majoria de vianants són barcelonins o turisme intern que veu Barcelona “ideal per visitar”.

Un dels reclams de la capital catalana és el modernisme, bona prova n’eren les cues que es feien els altres estius davant de la Sagrada Família, la Casa Batlló o la Pedrera. Aquest any però passejar per davant d’aquests emblemàtics edificis no és cap problema.

No hi ha ni rastre de turisme asiàtic i la majoria de visitants són de Catalunya i d’arreu de l’Estat. Els pocs estrangers que s’hi acosten són majoritàriament francesos o italians.