Catalunya prorroga 15 dies les mesures de salut pública

Imatge de la terrassa d'un bar. EUROPA PRESS

La Generalitat ha prorrogat 15 dies les mesures especials de salut pública a tota Catalunya per contenir el coronavirus, ha publicat aquest dissabte el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc).

Es mantenen les mesures relacionades amb el consum de begudes alcohòliques, i segueixen prohibint-se les trobades i les reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit públic com el privat.

Aquesta restricció no inclou les activitats laborals, el transport públic, les activitats de culte, noces i cerimònies fúnebres, ni activitats culturals, arts escèniques i musicals.

En el cas de les fires i festes majors, segueix corresponent als ajuntaments determinar si poden celebrar-se respectant les mesures de seguretat.

Els ajuntaments, juntament amb la Generalitat, són els responsables de vigilar, inspeccionar i controlar les mesures establertes, i s’hauran d’emetre informes periòdics.

Aquesta resolució és aplicable a totes les persones que es trobin i circulin per Catalunya, així com a aquells titulars de qualsevol activitat econòmica, empresarial i establiment d’ús públic situat al territori.