Catalunya prorroga 15 dies algunes mesures restrictives a Barcelona i Lleida

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Conselleria de Salut de la Generalitat Generalitat ha prorrogat aquest dimarts determinades mesures restrictives per la pandèmia als municipis de Barcelona i Lleida afectats pels brots de coronavirus, i les amplia en relació amb les activitats d’hostaleria i restauració després de limitar al 50% l’aforament d’ocupació de les terrasses.

Així es desprèn de dues resolucions en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) que ha recollit Europa Press, que estableixen nou un període de 15 dies a partir d’aquest dimarts de les mesures, sense perjudici de la vigència d’altres d’àmbit territorial superior, com la que es va publicar dissabte que prohibeix les reunions de més de deu persones a tot Catalunya.

A la regió sanitària de Barcelona afecta els municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

A la regió sanitària de Lledia afecta els municipis els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya.

En aquesta mateixa regió també compten amb restriccions Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer, i les entitats municipals descentralitzades Sucs i Raimat.

La Generalitat recomana als ciutadans que tan sols surtin de casa per anar a la feina, a centres sanitaris, cuidar persones grans, menors i dependents, desplaçar-se a entitats financeres, accedir a establiments comercials d’alimentació o d’altres amb cita prèvia, mantenir trobades i fer activitats culturals i d’oci amb el seu grup de convivència habitual o renovacions de pemisos i documentació oficial, entre d’altres desplaçaments.

Les resolucions també remarquen adoptar mesures d’higiene i protecció als centres de treball, potenciar l’ús del teletreball quan sigui possible, respectar la distància física interpersonal als comerços, limitar al 33% els actes religiosos i en les reunions socials de fins a 10 persones no consumir aliments ni begudes.

Respecte als establiments d’hostaleria i restauració, la resolució indica que el consum s’ha de fer sempre en taula, a l’interior l’aforament es limita al 50% de l’autoritzat amb distància d’1,5 metres entre taules amb un màxim de deu persones per a cadascuna i l’horari de tancament es fixa a la una de la matinada.

Als establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns se situa en el 50%, i als d’hostaleria i restauració, la capacitat d’ocupació màxima de les terrasses és del 50%, que en l’anterior resolució era el resultat d’aplicar la distància de seguretat.

Les resolucions assenyalen que es poden dur a terme activitats culturals, tant a recintes estables com a l’aire lliure, sempre que es garanteixi que no se supera el 50% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials que ha aprovat el Procicat.