Catalunya prohibeix menjar i beure al carrer

Arriben noves restriccions a Catalunya. Algunes d’elles, sorprenents. La Generalitat ha anunciat aquest dilluns que prohibirà menjar i beure al carrer als ciutadans. Una de les poques excepcions conegudes seran aquells menjars que formin part d’activitats escolars.

Aquesta restricció, acordada després d’una reunió extraordinària de la comissió delegada en matèria de Covid encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, quedarà plasmada en la nova resolució del Procicat, on es detallaran totes les limitacions de Catalunya.

Entraran en vigor quan les publiqui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

De moment, el Govern ha acordat que totes les activitats, com restauració i cultura, acabin a Catalunya com a màxim a les 00:30 hores de la matinada i ha demanat a la justícia l’aval per tornar a limitar les reunions a un màxim de deu persones.

En concret, acabaran passada la mitjanit les activitats relacionades amb la cultura, la restauració, la recollida d’aliments, la prestació de serveis a domicili i fins i tot els comerços que obren les 24 hores del dia.

PÚBLIC ASSEGUT

A més, en el cas de la cultura, tots els actes s’hauran de dur a terme amb el públic assegut. Una de les úniques excepcions a aquest tancament seran els espais de restauració oberts en àrees de servei a la xarxa viària per a professionals del transport.

La Generalitat també ha recomanat als ajuntaments que restringeixin els accessos, entre les 00:30 i les 06:00 hores, en espais públics que es puguin convertir en punts de trobada i reunió, com parcs i platges.

AFORAMENT DE 10 PERSONES

El Govern també ha decidit traslladar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya una petició perquè avali les trobades socials, tant en espais públics com privats, a un màxim de deu persones, sempre que no siguin convivents. Plaja ha indicat que esperen que el TSJC doni una resposta amb la “màxima diligència” sobre la limitació de les reunions a un màxim de deu persones.

El Govern no ha concretat encara si aquesta limitació de reunions d’un màxim de deu persones afectarà actes com casaments o actes religiosos, ja que el Procicat encara ho ha de detallar en la seva resolució.

Les mesures les han anunciat en roda de premsa el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; el de Salut, Josep Maria Argimon; i la portaveu de Govern, Patricia Plaja. Plaja ha explicat que aquestes noves restriccions s’han adoptat intentant buscar l'”equilibri” amb la vida social, econòmica i els criteris emocionals per frenar la transmissió del coronavirus, ja que les dades d’aquesta cinquena onada són “pèssims”.