Catalunya preveu un empitjorament de la pandèmia en les pròximes setmanes

L’índex de rebrot seguirà pujant els pròxims dies i setmanes. Aquest és l’argument que ha defensat el secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon per justificar la congelació de la reobertura de l’oci nocturn a Catalunya tot just 48 hores després d’anunciar-que podrien tornar a obrir.

Argimon ha recordat que els indicadors estan pujant a tot Europa i que es tracta de no sobrecarregar la pressió assistencial i de no “posar benzina a la màquina”.

Les dades d’aquest dijous ho certifiquen: el risc de rebrot (EPG) ha crescut fins 243,6, nou punts més que ahir, el major risc des de l’inici de la segona onada, amb 1.495 nous positius notificats en les últimes 24 hores i 12 morts més.

Segons les dades de l’evolució epidemiològica actualitzats aquest dijous pel Departament de Salut, el nombre de persones hospitalitzades és de 836, quinze més, de les que 159, 10 menys que ahir, estan a l’UCI, que és el mateix nombre de pacients greus que hi havia l’1 de juny.

També ha crescut la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt), que avui és de 1,24, és a dir, cada infectat contagia a una mitjana de més d’una persona, quan la setmana passada aquest índex estava per sota d’un i ahir era de 1,21. A Barcelona ciutat, el risc de rebrot EPG avui és de 265,6, tretze punts més que ahir, amb un índex Rt de velocitat de transmissió de 1,39, quan ahir era de 1,33.