Catalunya podria retirar el certificat covid

La variant òmicron està fent canviar la manera d’abordar la Covid i, per això, ara el govern vol estudiar la utilitat del passaport Covid. El govern espera avaluar la seva utilitat i si creuen que aquest ja no és necessari, hi ha la possibilitat es deixi d’utilitzar i d’exigir en un futur pròxim. Comunitats com Cantàbria ja ho han fet, a causa de la seva escassa eficàcia davant la variant ómicron, altament transmissible.

Ara mateix, la variant òmicron té símptomes molt lleus, però el cert és que es transmet molt i amb molta facilitat, també entre els immunitzats amb les vacunes. “És veritat que, quant a la transmissió de la ómicron, és important que ells [el comitè assessor] valorin la seva utilització i ens diguin com el veuen, a la llum de la nova variant i de la situació epidemiològica actual”, ha explicat la secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, avui a roda de premsa.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dilluns que ha encarregat un informe sobre l’exigència del passaport covid, per analitzar si és necessari o no amb l’òmicron com a variant dominant.

Suprimit a altres comunitats

El passaport Covid deixa d’estar en vigor a Cantàbria aquest dimarts perquè ja “no compleix l’objectiu” de tallar la transmissió del virus en espais interiors ara que domina la variant ómicron, més contagiosa i que esquiva millor el sistema immunitari.