Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Catalunya podrà obrir algunes piscines aquest estiu, però amb condicions

Avatar photo
Les piscines de clubs esportius, d’una comunitat de veïns, d’un hotel o un càmping podran considerar-se ‘refugis climàtics’ si s’obren a tota la ciutadania

El Govern està ultimant un decret llei que permetrà omplir i reomplir piscines públiques i privades si s’obren a la ciutadania.

Els ajuntaments podran considerar ‘refugis climàtics’ les piscines d’un club esportiu, d’una comunitat de veïns, d’un hotel o un càmping que s’obrin al públic en general i sempre que es compensi la despesa d’aigua amb altres mesures, segons ha publicat aquest dissabte ‘El Periódico’ i ha confirmat l’ACN de fonts d’Acció Climàtica. El decret llei està previst que s’aprovi dimarts vinent —16 d’abril— i també facilitarà limitar el consum d’aigua dels turistes. Els municipis que acumulin tres mesos consecutius d’incompliment dels llindars màxims estaran obligats fer complir la normativa als seus establiments turístics.

La nova normativa —que ha estat treballada amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC)— havia de veure la llum amb la llei de mesures que no es va poder tramitar amb el ‘no’ als pressupostos 2024, segons han detallat les mateixes fonts. “El decret neix amb la voluntat d’entesa entre el Govern i els màxims representants de municipis de tot el país per poder dotar als gestors locals de més eines per a la gestió de l’emergència per sequera sense minvar la seva autonomia municipal”, recalca l’executiu català. Per tant, seran els ajuntaments els encarregats de decidir quines piscines censen com a refugi climàtic en els seus plans d’emergència per sequera.

 

Les piscines no censades com a refugi climàtic no es podran reomplir

Es podran incloure en la categoria de refugi climàtic tant les piscines públiques com les privades, tot i que aquestes segones hauran d’arribar a un acord amb el consistori que permeti el seu ús a la ciutadania (una piscina privada d’un club esportiu per a casals d’estiu, una piscina comunitària que s’obri a altres veïns o una piscina d’un hotel o un càmping que s’hi pugui accedir pagant una entrada).

“Les piscines censades com a refugi climàtic podran reomplir-se en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua, sempre que s’apliquin mesures d’estalvi addicionals que compensi l’aigua que s’utilitzi”, deixa clar el decret llei.

“Si una piscina privada (particular, comunitària o d’un establiment turístic) no està censada com a refugi climàtic, no es podrà omplir ni reomplir”, avisa la normativa, que igualment obre la porta a limitar el consum d’aigua dels turistes als municipis que acumulin tres mesos consecutius de superació dels llindars.

En aquests casos, els ajuntaments hauran d’obligar els seus establiments turístics a complir les restriccions generals i bàsiques: 115 litres per persona en situació d’excepcionalitat, 100 litres per persona en situació d’emergència 1, 90 litres per persona en situació d’emergència 2 i 80 litres per persona en situació d’emergència 3.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Barcelona instal·la nou paviment sostenible i reciclat a la Via Júlia

Notícia següent

Mor un home després de xocar amb el seu cotxe contra un camió

Notícies relacionades