Catalunya continua en risc per pluges

Al litoral de Barcelona i Girona s'esperen ratxes de vent de 70 km/h

Les Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana estaran en risc per pluges, intervals de vent forts de fins a 80 quilòmetres per hora i fenòmens costaners, amb ones que poden arribar als 10 metres d’altura, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En concret, Eivissa, Formentera i la serra de Tramuntana, a Mallorca, tindran avís taronja (risc important) per fenòmens costaners, amb ones de 4 a 5 metres, i les ones més altes poden arribar a 9 o 10 metres. A més, hi haurà avís groc (risc) a Mallorca i Menorca per pluges, vents de fins a 80 quilòmetres per hora i fenòmens costaners.

Així mateix, la borrasca també afectarà aquest dimecres Catalunya i la Comunitat Valenciana, on hi ha avís groc (risc) per fenòmens costaners, amb ones que podrien arribar a 3 i 4 metres d’altura. A més, al litoral de Barcelona i al litoral sud de Girona, s’esperen ratxes de vent de 70 quilòmetres per hora.

D’altra banda, les temperatures màximes pujaran al centre nord-est de la Península i baixaran a Catalunya i zones de l’oest de l’altiplà Nord. Les mínimes pujaran a la façana oriental peninsular i tendeixen a baixar al centre i nord-oest.

També es podrien registrar gelades febles a l’altiplà Nord, nord-est de l’altiplà Sud i àrees muntanyoses, més intenses als Pirineus. La cota de neu als Pirineus orientals se situarà als 1.800/2.000 metres i pujarà a més dels 2.000 metres.

El vent serà fort, de component nord, a les Balears i zones del nord de l’àrea mediterrània peninsular; de l’est o nord-est a Galícia, i alisi feble a les Canàries.