Catalunya comença a vacunar les persones sense sostre

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Finalment, i després d’una onada de demandes, la Conselleria de Salut començarà a vacunar les persones sense llar que viuen al carrer o en albergs municipals durant la propera setmana.

Ho faran amb la vacuna Janssen, d’una sola dosi, i sense tenir en compte criteris d’edat ni de si disposen de targeta sanitària. Més aviat consideren que es tracta d’un col·lectiu altament vulnerable i que, per tant, mereix una especial atenció per no quedar fora de l’estratègia de vacunació.

Tot i això, hi ha una certa disparitat per vacunar els professionals que atenen aquestes persones, que segons apunten diverses fonts coordinava la Conselleria d’Afers Socials. Mentre que els treballadors d’alguna ONG ja han rebut almenys una dosi, els treballadors municipals encara no han estat immunitzats.

Fa més d’un mes que Salut està vacunant a persones sense llar a la ciutat de Barcelona. Han començat per les persones que dormen als albergs municipals. Fonts del consistori expliquen que ja són 600 els vacunats, el 19% dels més de 3.000 usuaris d’aquests equipaments. En alguns casos els usuaris s’han traslladat cap als CAP més pròxims, i en altres han estat els professionals sanitaris els que s’han apropat als centres on viuen aquestes persones per vacunar-los.