Catalunya allarga el toc de queda fins al 21 de gener

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La comissió delegada del Govern en matèria de Covid-19, reunida aquest dilluns, ha aprovat prorrogar durant 14 dies més les restriccions que van entrar en vigor el 24 de desembre, que inclou la petició del toc de queda nocturn en 132 municipis.

L’objectiu d’aquesta pròrroga és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania per frenar l’augment de contagis i disminuir la pressió assistencial en el sistema sanitari, ha informat el Govern en un comunicat.

La pròrroga de les mesures serà aprovada aquest dimarts pel Procicat en una resolució que serà enviada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per al seu aval, perquè puguin entrar en vigor el divendres i fins al 21 de gener

La llista de municipis en la qual es vol aplicar la restricció de la mobilitat nocturna de la 1 a les 6 de la matinada s’ha elevat a 132, dels quals 123 –sis més– són localitats de més de 10.000 persones i amb una incidència acumulada de més de 250 casos per 100.000 habitants en set dies, i nou són els mateixos municipis illa de la resolució actual.

Els sis nous municipis que la Generalitat planteja incorporar al toc de queda són Castell-Platja d’Aro, Salt, Torroella de Montgrí (Girona), Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp (Tarragona).

Al principi s’havia anunciat per error que Alcarràs (Lleida) s’afegia a la llista, però no està afectada, mentre que Vilanova i la Geltrú (Barcelona) ja es trobava incorporada en l’anterior resolució.

MESURES

Entre la resta de mesures que es mantenen figuren la limitació de les bombolles i que el nombre no superi les 10 persones, tant en interior com en exterior, la capacitat màxima de l’interior de bars i restaurants continuarà del 50% en interior i 100% en terrasses, mentre que l’aforament de comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de les sales de concerts, teatres, cinemes, auditoris i circs serà del 70%, un percentatge que també s’aplica en vetlles, enterraments i altres cerimònies.

El Govern manté com a prioritari el teletreball en l’administració de la Generalitat i ho recomana fermament en l’àmbit laboral privat.