Catalunya aixeca totes les restriccions

Catalunya deixa enrere aquest divendres la limitació de reunió de 10 persones i les restriccions en les activitats religioses, al mateix temps que els estadis podran omplir fins al 40% i les manifestacions tornaran a ser en moviment, segons va acordar el Govern dies abans de la Diada de l’11 de setembre.

Així, el Govern ha fet un pas més cap a la normalització i ha anunciat la fi del límit de reunió de 10 persones, així com l’eliminació de l’aforament màxim del 70% en cerimònies religioses i civils, incloses noces i funerals.

A més, el Govern també ha acordat que a partir d’aquest cap de setmana, quan se celebra la Diada, ja es podran organitzar manifestacions en moviment i amb capçalera -fins ara eren estàtiques-, encara que amb distància de seguretat, control d’aforament, mascareta i higiene de mans.

El gruix de la resta de restriccions es mantenen, com els aforaments en els diferents sectors, el tancament de tota activitat a les 00.30 hores, la limitació de comensals en restaurants -6 per taula en interior i 10 exterior- i el tancament de l’oci nocturn.

El Procicat si que ha suavitzat una mica les restriccions en els estadis de futbol: els espais que tinguin una capacitat superior a 10.000 persones -com el Nou Estadi- passaran del 30 al 40% d’aforament permès, per sota del màxim establert per l’Estat (60%).

En el cas de pavellons amb capacitat superior a 10.000 assistents, es permetrà un màxim del 30%.