Casado demana eleccions anticipades per evitar la “dissolució” d’Espanya

El líder del PP diu que Sánchez és un "home de palla" dels independentistes

Imatge de Pablo Casado a Tarragona. Foto: Laura Vargas
El líder del PP, Pablo Casado, ha tornat a demanar aquest dimecres la convocatòria d’eleccions anticipades per evitar –ha dit- la “dissolució” d’Espanya i la “destrucció de la democràcia a Catalunya”. Ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, de patir “síndrome d’Estocolm” i d’estar “segrestat” i ser “l’home de palla” dels independentistes, i l’ha advertit que els indults seran “la seva liquidació” com a president i “l’epitafi del PSOE com a partit constitucional”. “dimiteixi, dissolgui el parlament i convoqui eleccions”, ha dit Casado, perquè “només així el podrà indultar la història”.
El líder del PP ha rebatut la compareixença de Sánchez al Congrés per defensar els indults. Segons Casado són una mesura “inacceptable” perquè s’han concedit a uns líders independentistes que no han expressat cap “penediment” ni “propòsit d’esmena”.

El PP ja ha recorregut els indults al Tribunal Suprem, en defensa, ha dit, dels catalans que s’han vist “atacats” per l’independentisme, i per evitar que Sánchez destrueixi “quatre dècades de concòrdia” entre Catalunya i Espanya.

“Per culpa seva tornaran a declarar la independència, i l’Estat s’haurà de tornar a defensar”, ha dit, però “ja li dic que quan governem es compliran totes les penes”, perquè “la resposta no pot ser oferir una Espanya a gust dels qui la volen desfer”

Casado també ha fet referència a les “pedres”, el terme amb què el govern espanyol s’ha referit al procés al Tribunal de Comptes. Segons ha dit, aquestes “pedres” formen “el mur de la llibertat davant els delinqüents”.