Carrizosa manté el seu oferiment de pacte a PSC i PPC

El líder taronja creu que Cs pot ser "decisiu" per "despodemitzar" els pressupostos estatals i apartar ERC

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, manté el seu oferiment per formar una aliança electoral amb el PSC i el PPC, malgrat que els socialistes han rebutjat reiteradament aquesta opció. “Nosaltres no deixarem d’insistir”, ha assegurat aquest dijous a Catalunya Ràdio.

Carrizosa ha recordat que l’independentisme ha fet coalicions electorals “per aglutinar més vot” i ha lamentat que “el constitucionalisme no hi està acostumat”. A més, creu que seria “un missatge positiu” d’entesa davant del “fracàs del procés” i del “moment d’extrema urgència” a causa de la pandèmia de covid-19.

Després de la reunió que van mantenir ahir dimecres el president espanyol, Pedro Sánchez, i la líder de Cs, Inés Arrimadas, Carrizosa ha reiterat l’interès dels taronges per uns pressupostos generals de l’Estat “decisius i extraordinaris”.

Per això, creu que els deu diputats que tenen al Congrés “no són gaires però en aquests moments poden ser decisius” per tal de “despodemitzar” els comptes estatals i restar influència a altres forces com ERC o EH Bildu.