Un català, a la llista dels més buscats de l’FBI

No és el primer cop que el català té problemes amb la justícia. L'any passat es va enfrontar amb la justícia espanyola per la seva presumpta implicació en una trama de tràfic d'armes

El reusenc Alejandro Cao de Benós, conegut col·laborador del règim nord-coreà, figura ara a la llista de persones més buscades de l’FBI. Així ho ha comunicat aquest dilluns la policia federal dels Estats Units, que l’acusa de conspirar -conjuntament amb un ciutadà nord-americà- d’ajudar a Corea del Nord a evadir algunes de les sancions econòmiques imposades per EUA cap al règim de Kim Jong-un. Si finalment és detingut i portat als Estats Units, podria ser condemnat a vint anys de presó.

Amb diverses aparicions en mitjans de comunicació per ser un dels pocs espanyols -si no l’únic- que ha pogut accedir a Corea del Nord, Cao de Benós és el fundador de l’organització ‘Amigos de Corea’, en defensa del dictador nordcoreà. D’altra banda, i segons informa ‘Europa Press’, Cao de Benós hauria contractat un expert en criptomonedes per proporcionar serveis al govern de Corea del Nord en una conferència sobre tecnologia a Pionyang, organitzada per ell mateix l’any 2018.

El català va gestionar el viatge de l’expert en ‘crypto‘ Virgil Griffith a Corea del Nord per assistir a l’esmentat esdeveniment i organitzar un segon l’any 2020. Segons mitjans dels Estats Units, Griffith va ser condemnat l’any passat a més de 5 anys de presó i una multa de 100.000 dòlars.

Alejandro Cao de Benós s’ha pronunciat sobre aquesta situació, assegurant que no sap per quin motiu se’l busca. “Estic a Jerusalem, al costat del Gòlgota menjant-me un durum de falàfel”, ha esmentat al seu compte de Twitter.

Segons informa ‘El mundo’, Cao de Benós també hauria comptat amb el suport de Cristopher Douglas Emms, qui va ser imputat durant l’any passat per “conspirar” per subministrar a Corea del Nord criptomonedes i serveis en tecnologia.

No és el primer cop que el català té problemes amb la justícia. L’any passat es va enfrontar amb la justícia espanyola per la seva presumpta implicació en una trama de tràfic d’armes.