Ja ha iniciat la tardor, i amb ella arriba el canvi d'hora.
La matinada del 26 al 27 d'octubre, els rellotges s'hauran d'endarrerir una hora, amb la qual cosa a les tres, seran les dues. Amb això, les hores de llum es reduiran, i per tant els dies seran encara més curts.
Aquesta modificació horària s’aplica a tots els països de la Unió Europea, en compliment d’una directiva general. Tot i així, l'estiu del 2018, la Comissió Europea va fer una consulta pública no vinculant per conèixer l'opinió de la ciutadania i els diversos estats sobre aquest canvi horari, ja que molta població discrepava al respecte.
Els resultats van aclarir que el 84% dels enquestats, volia eliminar el canvi d’hora, i una àmplia majoria, el 64%, volia tenir permanentment l’horari d’estiu. El canvi es va aprovar, però el març del 2019 el Parlament Europeu va votar d’ajornar-ne la resolució definitiva.
Si finalment s’elimina el canvi, no està clar quin horari prevaldrà, si el d’estiu o el d’hivern. Hi ha opinions diverses sobre quina és la millor opció, però segons el baròmetre del CIS del mes d’abril de 2022, un 65,6% dels enquestats volia posar fi al canvi horari i gairebé un 71% volia mantenir el d’estiu. Alguns beneficis que s’hi associen són més hores de llum a la tarda i un impacte positiu en el lleure i el turisme.
Per una altra banda, hi ha sectors que opten per l’horari d’hivern, que evitaria que durant els mesos de fred hi hagués zones en què no es fes de dia fins a les nou o les deu del matí.