Cala foc a un vehicle estacionat al carrer per gelosia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Agents de la Policia Nacional i de la Policia Local van detenir el passat 2 de gener a un home, de 47 anys, per la seva presumpta implicació en un delicte d’incendi, després que calés foc a un vehicle estacionat en la via pública a Màlaga. Després de les perquisicions efectuades, el propietari del cotxe va resultar ser un familiar directe d’una exparella de la núvia de l’arrestat, que hauria comès l’incident mogut, pel que sembla, per una qüestió de gelosia.

L’incendi va afectar, a més, a la façana d’un habitatge. No cal lamentar danys personals, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Els fets van tenir lloc sobre les 00.45 hores del passat 2 de gener en el barri de la Mosca, en la capital malaguenya. Un avís d’un testimoni als serveis d’emergències alertaven de l’incendi d’un cotxe i de com una persona sospitosa d’originar-lo havia abandonat la zona al costat d’un gos, en concret un buldog francès.

Al lloc van acudir diverses dotacions de la Policia Nacional i de la Policia Local, que van conjuminar esforços per a localitzar al presumpte responsable dels fets, mentre Bombers, per part seva, sufocava les flames.

Així, en els voltants del lloc de l’incident, la Policia Local va localitzar un buldog francès solt, i, paral·lelament, una patrulla de la Policia Nacional localitzava a un home que reunia les característiques i indumentària –excepte els pantalons– descrits pel testimoni.

Precisament, en anar a identificar al sospitós, els agents es van adonar que aquest llançava un embalum sota un cotxe, localitzant sota el mateix uns pantalons foscos amb alguna cremada. Tot fa indicar que aquesta persona es va canviar la peça inferior, per una de color vermell, per a tractar de confondre als policies i dificultar així la identificació.

A més, el sospitós desprenia un fort a olor de gasolina, substància emprada suposadament per a calar foc al cotxe. Igualment, en el moment de la seva identificació portava una corretja de gos i se li va intervenir un encenedor, han afegit des de la Policia Nacional.

Finalment, en aproximar a l’animal al carrer on es trobava el seu suposat amo, el ca es va acostar a ell amb goig, reconeixent l’arrestat ser el seu amo. En aquest estat de les indagacions, la Policia Nacional i la Policia Local es van dirigir a la Comissaria Provincial amb el sospitós, que va ser detingut per la seva presumpta implicació en un delicte d’incendi. El ca va ser lliurat a un familiar de l’arrestat per exprés desig d’aquest.

Segons les manifestacions abocades pel propietari del vehicle, aquesta mateixa tarda, persona o persones desconegudes haurien danyat les quatre rodes del seu automòbil –possiblement amb una navalla– deixant-lo inutilitzat en la via pública, fet que s’està investigant i que podria estar també relacionat amb aquest succés.