CaixaBank redueix a 7.400 els acomiadaments de l’ERO

205 menys que l'última proposta i gairebé 900 menys que les 8.291 extincions que va plantejar inicialment

La direcció de CaixaBank ha reduït l’afectació de l’acomiadament col·lectiu a 7.400 persones, 205 menys que l’última proposta i gairebé 900 menys que les 8.291 extincions que va plantejar inicialment, segons han informat fonts de l’entitat.

Durant la reunió negociadora d’aquest dimarts, el banc ha rebaixat els acomiadaments a la xarxa comercial en 205 treballadors, amb la qual cosa l’excedent quedaria en 7.400 professionals de CaixaBank.

La direcció de l’entitat bancària s’ha reafirmat en el compromís que les 686 recol·locacions previstes en empreses filials es faran mantenint el salari fix i l’antiguitat.

A més a més, comptaran amb la possibilitat de reincorporar-se a CaixaBank un cop transcorreguts sis anys si hi ha una vacant en un radi de 50 quilòmetres del centre de destinació del treballador, com també en cas que la filial surti de l’àmbit de control del grup.

També s’han plantejat més propostes en matèria de flexibilitat de la xarxa comercial i condicions laborals, mentre que quant a les compensacions per l’extinció dels contractes, la direcció ha tornat a sol·licitar a la representació laboral sindical una altra proposta que sigui “assumible” per a l’entitat.