Busquen voluntaris per provar la vacuna espanyola

L’Hospital Clínic començarà a partir d’aquest dilluns el cribatge de voluntaris que participaran en l’assaig clínic de la primera vacuna espanyola contra el coronavirus, que desenvolupa el laboratori Hipra amb planta a la localitat gironina d’Amer.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) va autoritzar l’11 d’agost el primer assaig clínic en persones d’una vacuna feta a Espanya per combatre el virus, batejada com PHH-1V i basada en dues proteïnes recombinants.

En la primera fase, seran escollides 30 persones de 18 a 39 anys que no hagin patit la malaltia ni s’hagin vacunat contra ella, i en les pròximes setmanes se’ls anirà inoculant dosis de la nova vacuna.

Es tracta d’un assaig fase I / IIa d’escalada de dosi, aleatoritzat, controlat i emmascarat, que estudiarà la seguretat i la tolerabilitat d’aquesta vacuna, així com la seva immunogenicitat i eficàcia com a objectius secundaris.

Cada participant rebrà 2 immunitzacions separades per 21 dies, segons ha precisat l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.