Borràs confia que “prevalgui la justícia europea”

La presidenta del Parlament diu que Espanya ha trencat "la seva paraula davant d'un tribunal europeu"

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat aquest dijous que confia que “prevalgui” la justícia europea i que l’expresident Carles Puigdemont sigui posat en llibertat. En declaracions al programa ‘Més324’, Borràs ha advertit que Espanya ha trencat “la seva paraula davant d’un tribunal europeu”, ja que l’advocacia de l’Estat va dir a Luxemburg que no es podia executar una euroordre. “Que Puigdemont és l’enemic públic número 1 d’Espanya és una evidència contrastada”, ha dit Borràs, que ha afegit que l’Estat “no escatima mitjans” per intentar detenir-lo. “Espero tota la diligència en la seva posada en llibertat”, ha remarcat.

La presidenta del Parlament ha assegurat que Puigdemont avui és eurodiputat, condició que no ostentava quan va ser detingut el 2018 a Alemanya. Per tant, ha indicat, la seva posada en llibertat hauria de ser ràpida.

Borràs ha confirmat que aquest divendres viatjarà a l’Alguer, on ja tenia previst anar per participar en els actes de l’Aplec Internacional d’Addifolk.