Besalú, la ciutat més hospitalària segons Airbnb

Com van anticipar les recerques d’abril i maig d’aquest any, localitats més petites situades en entorns rurals i properes a zones de gran valor natural van ser les protagonistes absolutes de l’estiu de 2021.

Així ho confirmen dades internes de la plataforma d’Airbnb que indiquen que els destins que -en percentatge- més van incrementar les seves reserves respecte a l’estiu de 2019 es troben fora de grans zones urbanes.

L’empenta que ha tingut el turisme rural o d’interior aquest any s’evidencia en localitats com Beseit, Castro Caldelas o Llom de Arico, on les reserves es van incrementar respecte a el mateix període de 20191.

Abans de la pandèmia, els viatges en Airbnb solien ser en grups petits, de dues o tres persones, que visitaven una destinació urbana. Però aquest estiu, la tipologia de viatge que més ha predominat ha estat la dels grups familiars de més de quatre persones que es decanten per destins allunyats de la gran ciutat.

De fet, els viatges en família han passat de representar aproximadament el 27% del total de nits reservades en l’estiu de 2019 al 33% en l’estiu de 2021, a nivell mundial. D’aquests viatges familiars, aproximadament el 42% de les nits reservades es realitzen en destinacions rurals, davant el 32% de l’estiu de 2019.

La flexibilitat que proporciona el teletreball ha incrementat l’estada mitjana i incentivat la creació d’oferta per part d’amfitrions que anuncien una segona residència, una casa d’estiueig, a la platja o a la muntanya. Així, durant la temporada d’estiu, els amfitrions espanyols amb un únic allotjament actiu a Airbnb van ingressar en conjunt més de 100 milions d’euros.

Destinacions més hospitalàries de l’estiu 2021:

Vic (Catalunya)

Faria (Illes Canàries)

Besalú (Catalunya)

Els Realejos (Illes Canàries)

Valldemossa (Illes Balears)

Órjiva (Andalusia)

Broto (Aragó)

Icod dels Vins (Illes Canàries)

Terrassa (Catalunya)

L’Orotava (Illes Canàries)