Barcelona, Reus i Figueres, en alerta màxima pel partit Espanya-Marroc

Els Mossos d'Esquadra consideren que són "punts calents" i preocupa que es produeixin disturbis com durant el partit entre Bèlgica i el Marroc

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Mossos d’Esquadra han intensificat els dispositius preparats per a mantenir l’ordre abans, durant i després del partit que enfrontarà Espanya i el Marroc a vuitens de semifinal del Mundial de futbol a Qatar.

 

Els precedents de Bèlgica han fet saltar totes les alarmes, ja que el país va viure disturbis molt greus després que el Marroc i Bèlgica s’enfrontessin durant la fase de grups.

 

Durant aquell partit, i especialment després que el Marroc guanyés el partit per 0-2, Brussel·les es va convertir en un autèntic camp de batalla perquè molts aficionats marroquins van sortir als carrers a celebrar la victòria de la pitjor manera possible.

 

Ara, els Mossos preparen un dispositiu especial de vigilància per evitar que aquests disturbis puguin repetir-se a Catalunya, especialment en ciutats on la comunitat marroquina és més gran.

 

De fet, els primers llocs que s’han catalogat com a “punts calents” a Catalunya són les ciutats de Reus, al Baix Camp; Figueres, a l’Alt Empordà; i Barcelona capital. Aquestes tres ciutats, entre altres, ja van viure com l’afició marroquina sortia als carrers a celebrar la victòria, tot i que no es van produir incidents.

 

Ara, però, la possibilitat que el Marroc elimini a Espanya del Mundial o que quedi eliminada fan augmentar tots els nivells de risc i els Mossos d’Esquadra han catalogat el partit entre les dues seleccions com un partit “de risc”.

 

Per aquest motiu, dimarts els Mossos d’Esquadra comptaran amb un dispositiu amb més presència d’algunes de les unitats d’ordre públic, com els ARRO (Protecció de Persones i Béns) i la BRIMO (Ordre Públic).

 

A més, cal tenir en compte que dimarts és 6 de desembre i, per tant, és festiu a tot el país, el que podria animar a més gent a sortir a celebrar la victòria (o la derrota) a la via pública.