Barcelona és la tercera ciutat més bonica del món. Hi estàs d’acord?

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Barcelona és la tercera ciutat més bonica del món segons la ciència. Així ho assegura un estudi de la consultora britànica Online Mortgage Advisor, que ha arribat a aquesta conclusió basant-se en la proporció àuria de diverses capitals.

Així, el document analitza la proporció àuria de les ciutats segons la seva arquitectura. Això és, el número Fi, també conegut com a número d’or o nombre de Déu per representar la “divina proporció” entre la naturalesa i les imitacions que realitza l’home.

A aquest número correspon la grafia Φ de l’alfabet grec.

Després d’analitzar 2.400 edificis de més de 45 ciutats de tot el món, l’estudi d’Online Mortgage Advisor ha conclòs que Barcelona és la tercera més bella. Per davant de la capital catalana estan únicament Venècia –en primera posició– i Roma –segona–, pels edificis clàssics i renaixentistes que s’hi ubiquen.

L’EDIFICI MÉS BELL, L’HOSPITAL DE SANT PAU

Per puntuació, Venècia té un 83,3% d’edificis que segueixen la proporció àuria, Roma en té un 82% i Barcelona un 81,9%. Dins la capital catalana, les construccions analitzades queden així: Hospital de Sant Pau, amb una puntuació de bellesa del 93%, la Sagrada Família amb un 81,3%, la Casa Batlló amb un 70,9% i el Park Güell, amb un 64,7%.

A més, altres ciutats analitzades com Atenes, París o Nova York queden per darrere de Barcelona al rànquing d’urbs més boniques del món.