Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Ayuso: “Els nens espanyols de Catalunya estan sotmesos a assetjament i odi”

Avatar photo
La presidenta de Madrid segueix obviant els afers madrilenys recordant-se de Catalunya a Galícia

Isabel Díaz Ayuso ha tornat a recordar-se de Catalunya durant un acte electoral del PP a Sanxenxo, dins de la campanya per a les eleccions que se celebren aquest pròxim diumenge a Galícia.

La presidenta madrilenya s’ha sumat a la nova estratègia del PP de relacionar el BNG —l’únic partit que pot aspirar a disputar-li la Xunta— amb Bildu, ETA i l’independentisme català, després que l’amnistia hagi quedat exclosa dels debats pel gir de timó que han fet els populars darrerament.

Ayuso ha fet menció a l’esborrany de la missió del Parlament Europeu sobre la immersió lingüística a Catalunya i ha afirmat que el document diu “que els nens espanyols de Catalunya” estan sotmesos a “assetjament i odi” i reben un tracte “terrible”. 

Assegura que “una missió de l’Eurocambra acaba de denunciar que a Catalunya s’està incomplint la llei vulnerant el dret constitucional de rebre educació en castellà i eliminant el dret dels pares a decidir l’educació dels seus fills”. Ayuso ha ignorat, però, que l’informe només fa referència a les famílies que han exigit el 25% de les classes en castellà.

La madrilenya no s’ha quedat aquí i ha continuat relacionant el BNG amb ERC i Bildu, ja que a Europa es presenten en coalició, i acusa els bascs de tenir “una papereta encapçalada per un membre d’ETA”. Ayuso ha insistit en el fet que aquests partits només volen “promoure l’odi a Espanya” i que el BNG mai ha dit “no” a “res que proposi l’independentisme català o basc”.

Segons la presidenta de la Comunitat de Madrid, el BNG “vol eliminar l’ús de l’espanyol a les escoles” i “ara van pels gallecs. Això és el BNG i el que el PSOE de Sánchez permet que passi a Catalunya”.

Polèmica amb les residències

El seu discurs arriba només hores després que Ayuso incendiés l’Assemblea madrilenya i la societat espanyola amb les seves declaracions sobre la seva gestió de les residències de gent gran durant la pandèmia.

Ayuso va acabar confirmant que no es va enviar els residents als hospitals perquè “moririen igualment”, negant-los atenció mèdica i cures pal·liatives i abandonant els ancians a la seva sort.

Els informes de la Policia Local, que ella es nega a publicar, però que s’han filtrat en alguns mitjans com la Cadena SER, van en aquesta mateixa direcció i indiquen, en molts casos, que si s’hagués derivat els ancians als hospitals no n’haurien mort tants. 

Malgrat la polèmica, Ayuso continua fent-li la campanya al PP a Galícia davant la poca notorietat de l’actual president i candidat a la reelecció, Alfonso Rueda; i el gir del partit quant a l’amnistia i els indults a Puigdemont, un fet que ha provocat que el tema de l’amnistia, omnipresent fins ara a la campanya electoral del PP a Galícia, hagi desaparegut del seu discurs.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Obre el primer Centre de Negocis de Cunit ‘IFACTORY’

Notícia següent

Impuls al projecte Barris Violetes, a Lleida

Notícies relacionades