Augmenta a 40 el nombre de víctimes de violència de gènere aquest 2020

La Delegació del Govern espanyol contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest dimarts que els assassinats que es van registrar el 3 i 9 de novembre, a les Balears i a Girona, respectivament, són casos de violència masclista, de manera que el nombre de víctimes s’incrementa a 40 des de començament d’any.

Tal com ha informat el departament que dirigeix Victoria Rosell, a través de Twitter, la dona que va ser assassinada a les Balears tenia 32 anys i 4 fills menors d’edat, i no havia registrat cap denúncia prèvia per violència de gènere.

Tampoc no hi havia cap denúncia en el cas de la dona que va ser assassinada per estrangulació a Girona, que tenia 49 anys. El presumpte autor va confessar els fets a comissaria abans que els agents trobessin el cos.

23 ORFES DES DEL 2013

Tots dos successos eleven a 40 el nombre de víctimes per violència masclista des de principis del 2020, i a 1.073 el nombre total de dones assassinades des del primer registre, és a dir, des del 2003.

A més, amb els quatre orfes de la víctima de les Balears el nombre total de víctimes d’aquesta xacra arriba a 23 des del 2013.