Augmenta a 40 el nombre de víctimes de violència de gènere aquest 2020

Violència de gènere. Font: Imatge pròpia

La Delegació del Govern espanyol contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest dimarts que els assassinats que es van registrar el 3 i 9 de novembre, a les Balears i a Girona, respectivament, són casos de violència masclista, de manera que el nombre de víctimes s’incrementa a 40 des de començament d’any.

Tal com ha informat el departament que dirigeix Victoria Rosell, a través de Twitter, la dona que va ser assassinada a les Balears tenia 32 anys i 4 fills menors d’edat, i no havia registrat cap denúncia prèvia per violència de gènere.

Tampoc no hi havia cap denúncia en el cas de la dona que va ser assassinada per estrangulació a Girona, que tenia 49 anys. El presumpte autor va confessar els fets a comissaria abans que els agents trobessin el cos.

23 ORFES DES DEL 2013

Tots dos successos eleven a 40 el nombre de víctimes per violència masclista des de principis del 2020, i a 1.073 el nombre total de dones assassinades des del primer registre, és a dir, des del 2003.

A més, amb els quatre orfes de la víctima de les Balears el nombre total de víctimes d’aquesta xacra arriba a 23 des del 2013.