Augment de les temperatures a partir de demà

Les temperatures durant el dia experimentaran aquest dilluns un ascens a tot el país excepte a Galícia i a l’àrea cantàbrica, on baixaran. Aquest augment de les temperatures diürnes serà més intens a l’interior del terç est peninsular i a les Canàries. De fet, podran arribar a valors prop dels 34ºC a l’interior de Gran Canària.

De la mateixa manera, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) aquest 27 de setembre, les mínimes també experimentaran un ascens a la majorira de la Península i a les Canàries, excepte a Galícia i a l’àrea mediterrània, on s’espera un descens.

Aquest dilluns, s’espera que un front atlàntic poc actiu afecti Galícia i l’àrea cantàbrica, i deixarà els cels ennuvolats o coberts amb pluges i ruixats que s’aniran desplaçant d’oest a est.

Així mateix, es produiran intervals de núvols i núvols d’evolució amb baixa probabilitat de precipitacions al nord de Castella i Lleó, als Pirineus i al nord-est de Catalunya.

També es produiran intervals de núvols baixos i boires a gran part de l’altiplà Nord i a Galícia, i estarà poc ennuvolt amb intervals de núvols alts a la resta de la Península i a les Balears. A les Canàries, es preveuen cels ennuvolats o amb intervals de núvols, que seran més abundants a les illes de més relleu.

Pel que fa al vent, bufaran del sud-oest al nord-oest a Galícia i a l’àrea cantàbrica, després del pas del front, amb ratxes fortes o molt fortes a les primeres hores. Els vents seran del nord-oest a la vall de l’Ebre, l’Empordà i l’oest d’Andalusia, de ponent a l’Estret, i alisis amb ratxes fortes a les Canàries.

El vent afectarà la mar a la Corunya, on s’ha activat l’avís de nivell groc (risc) per onatge.