Atropella un vianant i porta el cadàver penjant del retrovisor per l’autopista

S’ha detingut a un conductor d’un camió, de 40 anys, que presumptament va matar a un altre home de la mateixa edat després de conduir a 100 quilòmetres per hora amb aquest últim penjat d’un mirall retrovisor durant gairebé tres quilòmetres.

Els agents van trobar a la víctima malferida sobre la calçada al costat de les petjades d’una frenada dels pneumàtics. Després de ser traslladat a l’hospital, l’home va perdre la vida a causa de les ferides sofertes.

Segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat, tot es va iniciar després d’una baralla amb un vianant en una zona de descans per a vehicles. El camioner suposadament va circular durant gairebé tres quilòmetres a més de 100 km/h amb el vianant penjat d’un dels miralls retrovisors del camió mentre tractava d’introduir-se en la cabina.

Els agents van determinar durant la recerca que el que semblava un accident de trànsit va resultar ser producte d’un altercat entre tots dos implicat. Al detingut se li imputa un delicte d’homicidi per imprudència i un altre d’omissió del deure de socors.

Els investigadors desconeixen el motiu pel qual l’home finalment mort va assaltar al conductor, si bé no existia relació prèvia entre ells. Les diligències han estat lliurades en el Jutjat d’Instrucció 3 d’Elda que, de moment, ha decretat llibertat amb càrrecs per al presumpte responsable, segons ha informat l’institut armat.

Els fets van succeir el passat 3 de juny, a les 05.48 hores, quan testimonis van avisar a la Guàrdia Civil, a través del telèfon d’emergències 112, que en la calçada es trobava tendit un home amb lesions molt greus. Pel que sembla, es tractava d’un atropellament a un vianant.

En arribar al lloc dels fets, en la sortida de la A-31 cap a les Salinetas, a l’altura del quilòmetre 204,700 que passa pel terme municipal de Petrer, els agents van trobar a la víctima sobre la calçada al costat de les petjades d’una frenada produïda per uns pneumàtics.

Els especialistes van comprovar que la frenada era recent, probablement d’escassos minuts previs a la crida que va alertar al 112. A més, van esbrinar que, després del cop, el vehicle s’havia donat a la fugida a gran velocitat abandonant a la víctima a la seva sort, sense auxiliar-lo, de nit i en una zona d’escassa il·luminació.

L’home va ser traslladat encara amb vida a l’Hospital General Universitari d’Alacant, tan aviat com va ser trobat. No obstant això, va perdre la vida l’endemà de l’ocorregut.

La recerca es va iniciar per un presumpte sinistre vial i un delicte d’abandó del lloc de l’accident. Els agents van efectuar una exhaustiva inspecció ocular del lloc dels fets, a fi de poder localitzar al presumpte autor, ja que no existia rastre de la seva identitat ni del vehicle que havia causat l’atropellament.