ATENCIÓ: Nova estafa a través de WhatsApp. “Mama, se m’ha espatllat el mòbil”

Els Mossos d'Esquadra avisen, a través de les seves xatxes socials, d'una nova estafa que ha sorgit per WhatsApp: el fill que demana diners.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Compte amb les estafes a través del mòbil. El cos de Mossos d’Esquadra avisa d’una nova estafa que s’està donant a través de WhatsApp. 

Es tracta d’un suposat missatge que envien a les mares on el suposat fill li adreça a través d’un mòbil que no és el seu. El presumpte fill demana diners a la mare amb alguna d’aquestes excuses:

-Se m’ha espatllat el mòbil.

-Soc a l’estranger.

-He perdut el telèfon.

Els Mossos recomanen que, abans d’efectuar qualsevol pagament, es truqui al mòbil del fill i es comprovi si realment l’ha perdut. Davant de qualsevol dubte recomanen trucar a emergències 112.

NOVA REGIÓ POLICIAL VIRTUAL

Per a combatre el crim digital, precisament, i en el marc de la darrera reorganització administrativa del cos de Mossos d’Esquadra presentada ahir, s’ha creat una nova regió policial virtual per a actuar amb més agilitat i expertesa contra el cibercrim.

També es va presentar la nova App dels Mossos d’Esquadra per a dispositius mòbils, que servirà per a rebre avisos, localitzar la comissaria més propera, demanar cita, consultar objectes robats, etc. Més endavant es preveu que també serveixi per a presentar denúncies.