Un astròleg comparteix la foto d’un tros de xoriço dient que era una estrella

El seu tuit va ser compartit i comentat milers de vegades.

Un investigador francès va publicar, el diumenge 31 de juliol, una instantània de “l’estrella més pròxima al Sol”, Pròxima Centauri, quan en realitat era una rodanxa de xoriço ​​sobre fons negre. Per a donar-li credibilitat a la seva broma, Étienne Klein, director de recerca de la Comissió d’Energia Atòmica (CEA), especifica en el seu tuit que la imatge va ser presa pel telescopi espacial James-Webb.

Va ser suficient perquè la Web entrés en pànic. Ràpidament, el seu tuit va ser compartit i comentat milers de vegades. Donat el seu estat, els internautes estaven lluny d’imaginar que es tractava d’una broma. Però Étienne Klein va revelar que es tractava ni més ni menys que d’una rodanxa de xoriço.

Davant la magnitud de la  faula, l’especialista convida als internautes a anar amb compte amb les imatges que circulen en les xarxes socials. “Em sento obligat a aclarir que aquest tuit que mostra una suposada instantània de Pròxima Centauri va ser una forma de diversió. Aprenguem a desconfiar tant dels arguments d’autoritat com de l’eloqüència espontània d’unes certes imatges…”, va escriure sota el seu tuit inicial. “Segons la cosmologia contemporània, cap objecte pertanyent a la xarcuteria espanyola existeix més que en la Terra”, afegeix.