Assassinades almenys 30 persones en un atac contra un mercat

El grup va obrir foc de manera esporàdica

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Vegetable stall at a famous Bolhao market. Porto, Portugal

Almenys 30 persones van morir el diumenge en un atac perpetrat per persones armades no identificades contra un mercat en la localitat nigeriana de Goronyo, situada en l’estat de Sokoto, en el nord del país africà, tal com han confirmat aquest dilluns diversos residents.

Aquests residents han relatat en declaracions concedides al diari nigerià ‘The Premium Times’ que un grup integrat per al voltant de 200 “bandits” van envoltar el mercat i van obrir foc de manera esporàdica. “No van ser selectius amb els trets, però òbviament van venir a matar”, ha dit un d’ells.

L’atac va ser perpetrat menys de dues setmanes després de l’assassinat de desenes de civils en un atac similar en el mercat de Unguwar Lalle, situat en l’àrea de Sabon Birni, també en l’estat de Sokoto, enmig d’un augment de la inseguretat en aquesta zona de Nigèria.

Els atacs a Nigèria, anteriorment centrats en la zona nord-est del país –on operen Boko Haram i la seva escissió, Estat Islàmic a Àfrica Occidental (ISWA)– s’han estès durant els últims mesos a altres zones del nord i el nord-oest, fent saltar les alarmes per la possible expansió d’aquestes xarxes terroristes i criminals.