Assassina l’esposa i els fills després de falsificar el passaport covid

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un pare de família va matar a la seva esposa i als seus tres fills abans de suïcidar-se perquè temia veure’s empresonat després d’haver falsificat una passada sanitària anti-covid, ha indicat aquest dimarts la Justícia alemanya. Els investigadors van trobar una carta de comiat en el domicili de la família, segons el portaveu de la Fiscalia de Cottbus, encarregada del cas.

Els cinc cossos sense vida van ser trobats dissabte passat en una localitat al sud de Berlín, Königs Wusterhausen, i des de llavors no es coneixia la raó del drama. En la seva carta de comiat, el pare de 40 anys diu que va manar fer un certificat de vacunació fals per a la seva dona.

“Però l’ocupador de la dona es va assabentar i va voler investigar”, ha dit a l’agència AFP el portaveu Gernot Bantleon. “El pare esperava que ell i la seva dona anessin detinguts i que els llevessin als nens”, va afegir.

Els investigadors suposen que el pare, de 40 anys, va matar als seus tres fills, de quatre, vuit i deu anys, i a la seva esposa, també de 40, abans de suïcidar-se. Els veïns havien alertat als serveis d’emergència després de veure cossos sense vida a la casa. L’autòpsia dels cadàvers encara està en curs, però els investigadors no han trobat fins ara ferides de bala mortals, segons la Fiscalia.

Les autoritats alemanyes han expressat en repetides ocasions la seva preocupació per la proliferació i el trànsit de certificats falsos de vacunació contra el Covid-19, especialment per la nova ona de la pandèmia.