Assassina a un ancià i el tira en un abocador il·legal

S’ha decretat presó comunicada i sense fiança per a J.A.M.C., l’home acusat de posar fi a la vida de Francisco López Sánchez de 83 anys, qui va desaparèixer a principis de desembre de la seva casa en Santa María de l’Àguila a El Ejido (Almeria) i el cos de la qual va ser trobat 18 dies després en un abocador il·legal amb signes evidents de violència. Així ho ha decretat el titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d’El Ejido.

Així ho han indicat a Europa Press fonts pròximes a la recerca sobre la mort violenta d’aquest home que, segons els primers indicis, estaria motivada per un desacord en la compravenda d’un vehicle entre la víctima, que mostrava un traumatisme al cap, i el detingut, qui al seu torn era un veí i conegut seu.

Segons ha informat la Comissaria Provincial, per a la resolució del crim ha resultat “fonamental” la intervenció del laboratori d’ADN de la Prefectura Superior de Policia d’Andalusia Oriental, que va poder analitzar els vestigis trobats en el lloc on es va trobar el cos.

Francisco López va desaparèixer en la pedania de Santa María de l’Àguila, pertanyent a El Ejido, el 2 de desembre de 2021, la qual cosa va donar lloc al fet que s’activés un dispositiu de cerca en el qual van participar mitjans aeris i guies canins de la Policia Nacional després de la denúncia formulada per les seves filles.

Els agents van trobar el dia 21 el cos sense vida de l’ancià en el paratge Les Barraques, una zona allunyada del nucli urbà. El cadàver estava semioculto i cobert amb enderrocs, malgrat el que la primera inspecció ocular va revelar que la mort havia estat violenta i que s’havia executat el mateix dia de la desaparició, encara que no s’ha determinat si el cos va ser traslladat ja sense vida fins al lloc.

Els vestigis trobats en el lloc i les perquisicions policials han permès l’arrest dimarts passat del presumpte autor material dels fets, qui ha passat aquest dijous a disposició judicial com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi. La recerca continua oberta i les actuacions judicials que se segueixen en el Jutjat d’Instrucció 2 d’El Ejido estan declarades secretes.