Asens demana que Felip VI comparegui al Congrés perquè doni explicacions de la “fugida” del seu pare

El president d'UP al Congrés, sobre la carta de Sánchez: "Ser lleial a la Constitució és demanar retiment de comptes"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El portaveu d'En Comú Podem, Jaume Asens, al Congrés aquest 29 de juliol del 2020. ACN

El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha afirmat que el seu grup parlamentari demanarà la compareixença de Felip VI al Congrés perquè doni explicacions de la “fugida” del seu pare, Joan Carles I. “La gent està esperant que Felip VI, com a cap d’Estat i membre preeminent de la Família Reial, informi d’on està el seu pare, les seves condicions de vida així com les raons de la seva sortida del país”, ha dit aquest dijous al matí en una entrevista a ‘RNE’. Segons Asens, el comunicat de la Casa Reial sobre els fets és “una presa de pel” i va sonar “molt poc transparent”. “Els fets són molt greus” i és “lògic” que comparegui a les Corts , ha remarcat.

Asens ha opinat que la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, també hauria de donar explicacions sobre aquesta operació. Sobre les declaracions que va fer Calvo, negant que fos una “fugida”, Asens ha reconegut que “és veritat que no està immers en cap causa” però ha dit que “no és normal que no tingui la condició d’investigat”. “Si fos un ciutadà normal, ja estaria investigat i se li hauria retirat el passaport”, ha dit.

Preguntat per la carta que ha enviat el president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, a la militància socialista, Asens ha replicat que “ser lleial a la Constitució és no impedir comissions d’investigació, demanar transparència i retiment de comptes”. “Aquests valors que estan a la Constitució“, ha dit.El president d’Unides Podem ha afirmat que està d’acord quan diu que fan falta “institucions robustes” però ha defensat que en aquests moments “això passa per demostrar que ningú està per sobre de la llei”. “Per això ha de ser possible sotmetre a aquest control al cap de l’Estat”, ha afirmat.