Arriben fortes tempestes

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una desena de comunitats autònomes tindran aquest dimarts avís de risc, bé per pluges i/o tempestes, o bé, com en el cas de Galícia, per altes temperatures o per fenòmens costaners, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En concret, el risc per altes temperatures s’ha activat a la província de Pontevedra on s’arribarà als 34 o 35 graus centígrads (ºC) i a Orense, a prop de la vall del mateix riu, on fins i tot arribaran als 36ºC.

No obstant això, el fenomen meteorològic advers que motiva més avisos de risc, tots de color groc, seran les tempestes intenses, que en alguns casos estaran acompanyades de vents forts i/o de calamarsa. L’avís per aquesta causa afectarà Còrdova, Jaén, Granada, Almeria, Múrcia, Albacete, Ciudad Real, Conca, Toledo, Guadalajara, Madrid, Terol, Barcelona, ​​Lleida, Girona, Castelló, València, Àvila, Salamanca, Càceres i Badajoz.

A més, l’AEMET ha activat el risc per pluges fortes, que podran superar els 20 litres per metre quadrat en una hora, a les províncies de Barcelona, ​​Girona, Lleida, València i Terol.