Arriba un nou virus molt perillós

L’Oficina de Salut Pública d’Anglaterra (PHE) ha emès un avís davant la detecció d’un brot de noroviurs. Els casos d’aquesta infecció s’han incrementat a 154 des de finals de maig, el que suposa el triple de positius registrats en el mateix període dels últims cinc anys.

La majoria de casos del conegut per epidemiòlegs britànics com el virus dels vòmits d’hivern s’estan donant en guarderies i centres infantils, principalment.

“El norovirus ha estat en nivells més baixos del normal al llarg de la pandèmia amb menys oportunitat de propagar-se entre les persones a la comunitat, però a mesura que les restriccions s’han relaxat hem vist un augment dels casos en tots els grups d’edat “, ha dit el professor Saheer Gharbia, director adjunt de el Servei Nacional d’Infeccions de PHE.

Segons el Centre de Control i Prevenció de Malalties (CDC per les seves sigles en anglès) dels Estats Units, el norovirus és un tipus de virus “altament contagiós”, que es manifesta en forma de gastroenteritis i els símptomes són vòmits, diarrea, nàusees i un fort dolor estomacal.

SÍMPTOMES

Normalment les persones desenvolupen els símptomes entre 12 i 48 hores després de contraure el virus i poden durar entre 1 i 3 dies. És una malaltia que afecta especialment a la gent gran, però també als nens. A l’igual que la Covid-19, el norovirus es caracteritza per la seva facilitat de contagi.