Aquest dissabte, no paguis amb targeta

El descontentament amb la gestió d’algunes sucursals bancàries és cada vegada més latent i ara, després que moltes persones es manifestessin a favor de la iniciativa per un tracte més humà per a persones majors en les sucursals, s’ha convocat una vaga de pagament amb targeta per al pròxim dissabte 5 de febrer.

La convocatòria de la vaga està circulant sense parar a les xarxes socials i també per Whatsapp. En aquesta es convida a pagar només en efectiu i “oblidar-se” que la targeta de crèdit existeix. En el missatge de la convocatòria s’expressa: “Que ningú pagui amb targeta per a donar una lliçó als bancs pel seu tracte dolent a les persones majors”.

Aquesta vaga neix després que moltes veus s’hagin queixat per les dificultats d’accés als diners en efectiu, especialment entre la població més vulnerable de les zones rurals. A les zones rurals s’ha reduït el nombre de sucursals i hi ha clients vulnerables (per edat o formació digital) que no poden accedir a la banca online o utilitzar targetes.

Molts ciutadans, organitzacions i institucions s’han manifestat a favor de la iniciativa de recollida de signatures arrancada pel metge jubilat Carlos Sant Joan demanant un tracte més humà a les sucursals dels bancs per les persones majors.