Anna Erra és escollida presidenta del Parlament de Catalunya

El PSC manté la seva aposta per Escarp, però només els comuns i el PPC li donen suport

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Parlament de Catalunya torna a tenir presidenta de la cambra. L’exalcaldessa de Vic i diputada de Junts, Anna Erra, ocupa des d’aquest divendres el càrrec que havia quedat vacant des de la suspensió de Laura Borràs. ERC i Junts han avalat amb els seus vots el nom d’Erra, que ha pogut ser proclamada presidenta en segona votació amb majoria simple també pel vot en blanc de CUP, Cs i Vox. El PSC ha mantingut, com en la primera votació, la seva aposta per Assumpta Escarp, però en aquesta ocasió només ha rebut el suport dels seus diputats, dels d’En Comu Podem i dels del PPC.

Un cop proclamat el resultat de la segona votació i assolida la majoria simple, Erra ha estat aplaudida pels diputats de Junts i ERC i ha pujat a l’espai reservat a l’hemicicle per a la Mesa. Allà, Erra ha rebut la medalla d’honor del Parlament, un símbol distintiu dels membres de la Mesa que en el cas de la presidència és d’or. Després, la nova presidenta ha fet el seu primer discurs davant la cambra.

Erra assumeix el càrrec, doncs, amb els 64 diputats d’ERC, Junts i un de la CUP que ha “cedit” a Junts en “solidaritat” per no poder fer que el diputat Lluís Puig hagi votat telemàticament o delegant el vot. Escarp, per la seva part, ha aconseguit un total de 44 diputats. I 25 vots més s’han emès en blanc per a no donar suport a cap de les dues candidates.