Almenys un mort i un ferit per l’explosió d’un cotxe davant d’un hospital

Almenys una persona ha mort i una altra es troba ferida greu per l’explosió d’un vehicle aquest diumenge enfront de l’Hospital per a Dones de Liverpool, segons ha confirmat la Policia, que ha detingut ja a tres persones per la seva presumpta implicació en un incident sobre el qual té “la ment oberta”.

L’explosió es va produir prop de les 11.00 (hora local), suposadament en un taxi que acabava de sortir de l’hospital. Encara que la Policia de Merseyside assumeix que encara “portarà temps” esclarir les causes del sinistre i la unitat antiterrorista ha assumit les perquisicions, les autoritats han apuntat que ha estat només per precaució.

La Policia Antiterrorista, que no descarta cap hipòtesi, ha confirmat la detenció de tres persones, tots ells homes, de 21, 26 i 29 anys. Els arrestos, dels quals no han transcendit més detalls inicialment, s’han produït en la zona de Kensington.

Les autoritats han emplaçat a la ciutadania a “mantenir la calma” i a seguir al corrent dels canals d’informació oficial. També li ha agraït la seva paciència i col·laboració després de l’incident, que ha obligat a acordonar la zona mentre avancen les perquisicions.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha donat el seu suport a través de Twitter a totes aquelles persones afectades per aquest “horrible incident” i ha donat les gràcies als serveis d’emergència la seva “ràpida resposta”, així com a la Policia per les seves recerques.

També la ministra de l’Interior, Priti Patel, ha dit en Twitter estar al corrent d’aquest “horrible incident” i ha aplaudit la labor dels serveis d’emergència i de la Policia, que “està treballant intensament per a determinar què ha ocorregut”.