Almenys 52 morts en una explosió d’una mina de carbó

Almenys 52 persones ha mort, 49 persones més han resultat ferits i un gran nombre estan desapareguts a conseqüència d’un accident en una mina de carbó a la regió russa de Kémerovo (Sibèria Occidental), segons han informat les autoritats regionals. D’aquests més de 50 morts, sis eren integrants dels equips de rescat.

El ministeri ha anunciat que els treballs de restauració seran llargs i ara està centrat “en la supervivència de la mina”.

“Al Centre de Salut dels Miners han estat traslladats 49 ferits. Dos d’ells, en estat greu (…). Una persona va morir”, ha escrit en el seu canal de Telegram el governador de Kémerovo, Serguei Tsiviliov, qui es va desplaçar a la mina sinistrada, la Listviázhnaya. Segons les agències d’informació, 44 dels 49 ferits encara estan en vigilància intensiva.

Segons el departament regional del Ministeri de Rússia per a Situacions d’Emergència, en el moment de l’accident en l’explotació hullera hi havia 285 treballadors, dels quals ja han estat evacuats 236.

Equips de socors van començar les labors de rescat dels 49 miners restants.

Segons fonts de l’administració de la mina Listviázhnaya, es va produir un incendi a 250 metres de profunditat causat per una explosió en el sistema de ventilació.

L’últim accident greu en aquesta mina, que va començar a explotar-se en 1956 amb el nom de Gramoteinskaya 1-2 i que des de llavors ha estat reconstruïda i modernitzada, es va produir en 2004 quan una explosió va causar la mort de 13 treballadors.