Almenys 46 morts en l’incendi d’un edifici de 13 plantes

Molts dels inquilins era gent gran o amb discapacitat que no ha pogut fugir

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’incendi en un edifici residencial de Taiwan ha deixat almenys 46 morts i desenes d’hospitalitzats. Els fets han tingut lloc la matinada d’aquest dijous i en les tasques de rescat hi han participat 159 efectius i 75 vehicles. L’immoble comptava també amb dues plantes subterrànies de comerços que estaven buides.

L’evacuació de l’edifici ha estat molt complicada per l’altura de l’edifici, amb uns 120 habitatges, i l’alt nombre de morts es deu al fet que molts dels habitants de l’immoble era gent gran o amb discapacitat que no han pogut fugir. Les edats dels ferits estan compreses entre els 8 i els 83 anys.

El foc s’hauria originat a la planta baixa i s’ha estès fins a la quarta planta, destrossant tots els interiors de l’edifici, construït feia 40 anys i en un mal estat de conservació. A les plantes superiors, la gran columna de fum generada a l’interior hauria provocat moltes de les morts per intoxicació. De moment es desconeix com s’ha originat el foc, encara que alguns testimonis parlen d’una explosió just abans de l’incendi.