Almenys 23 morts per inundacions

La tempesta ha arrossegat automòbils, destruït cases i provocat lliscaments de terra en diversos llocs

Almenys 23 persones han mort per les inundacions que han arrasat la ciutat i que han provocat riuades als carrers, lliscaments de terra i talls de llum i d’aigua.

“Estem enviant tota l’ajuda. Demà, a partir de les 6.00 hores (hora local) tots enviaran aquí equips i maquinàries perquè puguem atendre la població el més ràpid possible i reduir el terrible impacte d’aquestes pluges”, ha indicat el governador de Petrópolis, Cláudio Castro, tal com informa el diari brasiler ‘O Globo’.

La tempesta a Petrópolis, a la regió muntanyenca de Rio de Janeiro, que ha assotat el primer districte ha inundat el centre històric, arrossegant automòbils, destruint cases i provocant lliscaments de terra en diversos llocs, segons l’últim butlletí difós per Defensa Civil.

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, que es troba de viatge diplomàtic a Rússia, ha mostrat el seu suport a les víctimes en Twitter: “Torno divendres que ve i, encara que lluny, seguim compromesos amb ajudar als altres. Déu consoli a les famílies de les víctimes”.

Defensa Civil ha activat totes les alarmes per a mobilitzar a la població. Els residents de les zones de risc estan sent dirigits als punts de suport, que han estat oberts per a brindar ajuda en les seves respectives localitats. La precipitació acumulada ha aconseguit els 126 mil·límetres en tot just una hora.