fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Alerten d’un nou frau de comerç online a Catalunya

Es produeixen enviaments de sobres amb llavors de països tercers que l'usuari no ha comprat

Imatge recurs d’un ordinador. CEDIDA

El Departament d’Agricultura demana a la ciutadania que informi de la recepció d’enviaments postals de llavors no demandades procedents de països tercers. Sol·licita a les persones que rebin aquests sobres sense haver-los demanat que ho posin en coneixement de les unitats territorials del servei de Sanitat Vegetal o bé a les oficines comarcals de la conselleria per tal de destruir aquest material.

També informarà a tots els ajuntaments perquè tinguin coneixement d’aquest fenomen i sàpiguen com actuar en aquests casos. Agricultura recorda que la introducció d’aquest material és prohibida, ja que suposa un risc pel perill d’introducció de llavors contaminades, plagues i malalties de les plantes i per poder tractar-se d’espècies invasores.

Des del Departament, assenyalen que la introducció d’aquestes llavors sense el certificat fitosanitari corresponent és prohibida i suposa un risc tant des del punt de vista de la sanitat vegetal (pel perill de plagues i malalties que poden acompanyar les llavors) com mediambiental (per poder tractar-se d’espècies de plantes invasores).

Agricultura ha tingut constància de l’enviament a particulars de sobres no sol·licitats amb llavors, ja que la persona que els rep no ha comprat ni demanat mostres d’aquest material i les trameses es produeixen aparentment a l’atzar.

Les autoritats d’Alemanya, França, Irlanda i els Països Baixos han informat la Comissió Europea d’aquests enviaments, que també han estat rebuts en llars del Regne Unit. Així mateix, als Estats Units s’ha detectat aquest tipus d’enviaments.

Aquesta pràctica, anomenada ‘brushing’, persegueix la generació de vots positius falsos en les vendes per Internet, ja que moltes plataformes de venda no permeten l’emissió d’aquests vots si el client no ha rebut efectivament el producte. Les empreses, per tant, realitzen primer l’enviament i falsifiquen després el vot del receptor, en aquest cas de les llavors.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Procicat aprova limitar a sis persones les reunions socials per reduir els contagis

Notícia següent

Les restriccions a Reus per la covid-19 s’allarguen set dies més

Notícies relacionades