Alerten de l’augment d’addiccions durant la pandèmia

El Projecte Home ha registrat un augment de demanda d’atenció durant la pandèmia per addiccions, a cocaïna, alcohol i cànnabis com les principals substàncies, encara que molts dels centres d’atenció es refereixen al joc patològic com una de les principals causes de demanda d’ajuda.

Segons ha explicat aquesta organització, la situació de confinament pot suposar a persones que estan en un procés de rehabilitació un moment crític que afavoreixi un procés de recaiguda, al que s’uneix que les persones amb addiccions solen tenir dificultat en el maneig i gestió emocional.

“Les principals urgències d’ajuda han estat per estimulants, cocaïna, alcohol i cànnabis i un 20 per cent per mal ús de les tecnologies o joc patològic; en més d’una quarta part de centres ha augmentat la demanda més del 30 per cent”, ha explicat el president de Projecte Home, Alfonso Arana.

Durant el confinament, s’han produït 1.523 noves demandes d’atenció a Projecte Home -fins inicis de juny-, un cop oberta la possibilitat de mobilitat; en total l’entitat ha seguit atenent a 6.014 persones usuàries i 5.600 famílies (més de 700 de les persones han estat ateses en recursos residencials i 5.300 han continuat el seu tractament telemàticament en grups d’ajuda o de manera individual).

L’organització ha mantingut oberts la majoria de recursos residencials, on 310 treballadors han continuat el treball presencial, sempre contemplant totes les mesures d’higiene i de seguretat; i altres 600 treballadors de forma telemàtica.